Bu filmin ilkini çok sevmiştim, ikincisini de çok sevdim. Yerli filmler içinde, bence Türkiye’de kolay rastlanmayacak bir seri film sürekliliğine ve kalitesine sahip… Filmin yönetmeni Alper Çağlar ilk filme güzel geri dönüşler yapmış, böylece hikâyenin akışında soru işareti bırakmamaya gayret etmiş. İlk filmin ardından seyirci kitlesi filmin devamında ısrarlıydı. O yüzden yönetmenin ayrıntıları düşünmesi ve aktarması önemliydi; filmin akışı içerisinde bu geri dönüşlerle hikâye daha da bütünlük kazanıyor. Ayrıca yönetmen, bu alanda, yâni “asker, savaş, aksiyon” içerikli filmlerde bir “Amerikan hegemonyasının” olduğunun bilincinde, bu yüzden de bir karşı duruşu var. Elinden geldiği kadar sinema tekniklerini bu açıdan kullanıp, “biz de varız” diyor… Zaten filmde tim komutanı Yarbay Veysel’in askerlerine emir verirken “Bu bir Amerikan filmi değil, kalan yüz düşmanı uçaklar bombalamayacak!” derken, seyirci de yönetmenin bu karşı duruşunu anlayıp hem tebessüm ediyor hem de cümledeki o güzel ve derin anlamı saygıyla karşılıyor.
Seyredenler hatırlayacaktır, ilk filmin sonunda terörle mücadelede şehit olan tüm kahramanlarımızın isimleri perdeye aktarılmıştı. Bu film de Ömer Halisdemir’in şahsında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın tüm subay, astsubay ve uzman kahramanlarına ithaf edilmiş; selâm olsun, ruhları şâd olsun…
Güzel ayrıntılar var. Bu zamana kadar birçok yönetmenin film yaparken kendisine dert edinmediği güzel ayrıntılar bunlar… Zaten derdi olan adam güzel adamdır, güzel eserler bırakır.
Misâl yedi kişilik bordo bereli timin adı “Fırtına Getiren”, armasında “kurt başı” var ve armanın altında “Köktürk harfleriyle” yazılmış bir cümle: “Korkmadımız sünüştümüz”… Orhun Abideleri’nde, Tonyukuk Yazıtları batı yüzünde geçen “korkmadık savaştık” ifâdesi, Göktürkçe olarak timin armasında yer alıyor; yönetmeni bir kez daha tebrik ediyorum, bu zamana kadar hangi Türk filminde Orhun Abideleri’ne böyle bir atıf yapılmış? Müthiş bir ayrıntı… Ayrıca tüm kullanılan silâhların “yerli” olmasını ayrıca takdir ettim, bu da filmdeki özen gösterilmiş ayrıntılardan biriydi.